niedziela, 26 maja 2013

Kuchnia

Kiedy wlazłem z synem na SS Sołdek dużo bardziej od detali technicznych,
ładowności, rodzaju przewożonych ładunków przez ten statek
interesowały mnie przedziały załogi. W jakich warunkach mieszkali i pracowali.
Jak żyło się na takim statku, jak wyglądał dzień codzienny, co się jadło, w jakich warunkach?
Dziś na zdjęciu kuchnia, rzekłbym jedno z najważniejszych miejsc na statku. :)
Stałem tam dłuższą chwilkę, raz by znaleźć kadr,
a dwa...
natychmiast zacząłem wyobrażać sobie jak wyglądała praca w tej kuchni w czasie sztormu
i pomyślałem sobie że taki kucharz to musiał być swoisty, cichy bohater.
Krótko mówiąc niezależnie od warunków pogodowych musiał nakarmić 28 ludzi.
Mocna rzecz.

NEX 6 + 10-18mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz